Wij en Jollyjacks

Wij, Frans en Marjo Geraets, wonen samen met onze hondjes in het plaatsje Tegelen gemeente Venlo in Limburg. Wij hebben twee volwassen kinderen en de trotse opa en oma van drie kleinkinderen.

Onze liefde voor de Jack Russell terriër is begonnen met ons eerste hondje Jolly. Lang geleden nog, voordat de Jack Russell Terriër erkend werd door de Raad van Beheer in Nederland, vielen wij al op het karakter en de uitstraling van dit mooie ras. Een mooie compacte hond met een levendig karakter, die altijd voor een spelletje in is en graag voor de baas werkt.

Jollyjacks
Jolly

Dat is mede waarom wij puur hobbymatig, gemiddeld 1 tot 2 keer per jaar, een nestje raszuivere jackrussellterriërs fokken. Wij zijn ingeschreven bij de Raad van Beheer onder de naam “Jollyjacks”. Ook zijn wij clubfokker bij de rasvereniging  JRV en zijn wij verplicht om te fokken volgens hun verenigingsfokregelement.  Dat wil zeggen dat de ouderdieren jaarlijks getest worden op erfelijke oogafwijkingen en vanaf de leeftijd van 1 jaar een test krijgen op aandoeningen aan de knieën. (patellae luxatie) en een DNA onderzoek moeten hebben ondergaan voor PLL (lensluxatie). Alle puppy’s worden onderzocht op de leeftijd van 7 weken of er een levershunt aanwezig is. Ook moeten de gewenste showkwalificaties behaald zijn. U kunt op onderstaande symbolen klikken dan wordt u verder geleid naar de websites van de betreffende verenigingen waarbij wij zijn aangesloten.

rvbpaars jrvlogo

Onze hondjes leven ten allen tijden bij ons in huis en niet in kennels of buitenverblijven zoals bij sommige andere fokkers. Wij vinden dat elk hondje de nodige aandacht verdient en dat kunnen we ze alleen geven als ze lekker in huis zijn. Het is dan ook een drukke beestenboel hier en ons huis is dus ook helemaal ingericht voor de honden. Ook zijn wij vaak te vinden met ze in de bossen of bij de individuele trainingen (Sociale wandelingen, mantrailen, detectie, coördinatie en balance.

Als er puppy’s komen worden ze geboren in onze slaapkamer en groeien ze op in het woongedeelte van ons huis. Zo wennen ze aan allerlei huiselijk geluid zoals de stofzuiger, TV, de andere honden en mensen. Ze worden ontwormt ingeënt en worden uitgebreid gesocialiseerd, zodat ze straks zo optimaal mogelijk rond acht weken het nest kunnen verlaten. In eerste instantie fokken wij voor onszelf, daarvoor uw begrip. Onze pups gaan alleen maar naar nieuwe eigenaren waar we een goed vertrouwen in hebben.

jackrussell pups
Jollyjacks Pretty Prada x Jack Mac Ju von Ewaldshof.
Jollyjacks I want to break free

Op deze website kunt u informatie lezen over onze Jacks en kunt u zien wanneer er een nestje verwacht wordt en of er puppy’s beschikbaar zijn.

Heeft u vragen neem dan gerust contact met ons op, voor advies of bemiddeling.

Ook kunt u ons vinden op Facebook

Hartelijke groet,

Frans en Marjo Geraets

06-14749204