Nestplanning

In het voorjaar (begin april) staat er een nestje in de planning van Jollyjacks I See You (Molly) en Delight The Soul Emillien Master Piece (Emil)

Wij verwachten wit/bruine ruwharige pups uit deze combinatie.

06-14749204

info@jollyjacks.nl

Puppy’s uit het vorige nest van Emil en Molly

Van boven naar beneden ziet u foto’s van Emil en Molly.

Wat mag u van ons verwachten en wij van u.

Ons doel is om op een verantwoorde wijze, gezonde en mooie Jack Russell terriërs te fokken met een vriendelijk karakter. Daarvoor maken we gebruik van de kwaliteiten van de ouderdieren. De ouderdieren moeten beschikken over een fijn karakter,  vrij geteste gezondheidsuitslagen en uiteraard ook over de ras kenmerkende JRT eigenschappen.

De gezondheidsonderzoeken DNA profielen en uitslagen van knieën en ogen van de ouderdieren zijn tijdens de eerste kennismaking in te zien. Ook kunt u de meeste gezondheidsuitslagen vinden op de site van houdenvanhonden.nl

De puppy’s krijgen allemaal een stamboom, zijn raszuiver en worden gechipt door de Raad van Beheer, en er volgt een gezondheidsonderzoek waaronder een levershunttest met 7 weken. Vanzelfsprekend worden ze ontwormd en ingeënt. Vanaf de leeftijd van 3 a 4 weken is puppybezoek welkom, het is erg leuk om de ontwikkeling van de puppy’s te zien. Daarnaast kunt u ze volgen via deze website en op Facebook Jollyjacks waar wij iedere week foto’s zullen plaatsen.

En natuurlijk worden de pups goed gesocialiseerd, ze kunnen rondlopen in huis en tuin en wennen aan mensen, kinderen, andere dieren, ook worden diverse activiteiten aangeboden, zoals de ballenbak, tunnel etc.

Vanaf 6 weken na de eerste inenting worden ze overal mee naartoe genomen, zodat ze straks bij het verlaten van het nest zomin mogelijk stress krijgen. Dit gebeurt op een positieve manier en we zorgen dat de pup zelf gaat ontdekken en niet overrompeld wordt door de nieuwe indrukken. De situatie worden dan ook gespreid aangeboden aan de pup met een positieve beloning. denk daarbij aan een lekkernij het aanbieden van een speeltje etc. Kortom wij doen er alles aan om ze een goede start te geven. Vast programma is de trein, kinderboerderij, groot winkelcentra, activiteitencentrum voor ouderen.

puppy’s uit het vorige nest in 2018 van Poetin en Dida

Onze kleindochter Eva met de puppy’s van Dida en Poetin.

Uiteraard zoeken wij goede eigenaren die voldoende tijd  hebben en die de pups met liefde en zorg verder opvoeden. Indien men interesse heeft in een puppy van ons, willen wij eerst kennismaken met de toekomstige eigenaar. Wij vinden het erg belangrijk dat men, voordat er een beslissing wordt genomen over het aanschaffen van een hondje, dit weloverwogen doet en er een wederzijds vertrouwen tussen de nieuwe pup eigenaar en fokker is. Tijdens deze kennismaking worden de pup kopers voorzien van alle informatie. Men kan dan uiteraard ook de moederhond en de pups ontmoeten. Wij stellen geen pup beschikbaar aan mensen die fulltime werken, waardoor de pup hele dagen alleen is. En wij waarderen het erg als de mensen actief met de pup willen omgaan (gehoorzaamheidstrainingen, sport en spel). Mensen die voor het eerst een hond nemen, raden we  ten zeerste aan minimaal een puppycursus te volgen. Wilt u eens vrijblijvend kennis met ons maken voor advies of bemiddeling, dan kunt u gerust contact met ons opnemen.

Jack Russell terriërs kunnen belast zijn met erfelijke aandoeningen. Zie voor meer info de site van http://www.licg.nl

Wij zijn clubfokker bij de rasvereniging JRV. Een rasvereniging van jackrussellvrienden opgericht in 2014 die de belangen van de jack russell terriër behartigd. Wij onderschrijven dan ook het doel om de jack russell terriër zowel lichamelijk als geestelijk op het gewenste peil te houden.  De eerste nestkeuze is voor onszelf, hierover beslissen wij pas met ca 8 weken, graag uw begrip hiervoor.